Een pup in huis
Wat leuk een pup!
Misschien sta je al ingeschreven op de wachtlijst of zijn de pups inmiddels al geboren!
Een pup in huis is natuurlijk 1 groot feest. We gaan kijken wat je allemaal nodig hebt om jullie witte bol wol een fijn plekje thuis te geven.
Aankomende baasjes worden uitgenodigd op een kennismakingsgesprek of puppyshower Dan kom je alles te weten over puppy's en wij over jou!
Om een baasje te kunnen worden kunt u zich inschrijven op de wachtlijst. (pagina nesten).
En dan is de spanning begonnen.....wanneer worden ze geboren? Hoeveel zullen het er zijn? Onze pups kunnen vanaf 4 weken op afspraak worden bezocht. Uiteindelijk komen de karakters steeds meer naar voren en zullen wij de keuze maken welke pup het best past bij uw situatie. Zo komt alles goed op zijn pootje terecht.
Socialisatie:
Onze pups zullen hier in huis opgroeien. De werpkist staat in huis en de pups zullen naar mate ze ouder worden steeds meer speelruimte krijgen. Tijdens het opgroeien zullen ze wennen aan alle huiselijke geluiden. We wonen ruim dus de pups krijgen ook de gelegenheid op buiten op verkenning te gaan.
Voeding:
Als de pups oud genoeg zijn krijgen ze naast moedermelk en pap ook vers vlees en brokken.
Mee naar huis!
Als de pups oud genoeg zijn mogen ze mee naar huis. De pups zijn dan ingeënt hebben hun DNA controle gehad en zijn in het bezit van een stamboom. Meerder testen om het ras 'witte herder' gezond te houden kunnen worden toegevoegd. We fokken met uiterste zorg en alleen gezonde pups zullen ons nest verlaten. Toch weten we allemaal dat ook een gezond dier ziek kan worden of een pootje kan breken. Uiteraard zal ik ten alle tijden met u meedenken in het belang van de pup. Onze honden staan altijd voorop.
Aanschaf en kosten
Wij fokken hobbymatig gezonde witte herders met stamboom. Hier gaat veel tijd, aandacht en geld in zitten. Naast de wettelijke verplichtingen willen wij ons houden de regels van het Raad van beheer (RVB) en de rasvereniging.
Erfelijkheid, ziektes en 'dragers' komen binnen de witte herder helaas voor. Een witte herder zonder stamboom of fokgeschiktheidscertificaat heeft een grote kans om een erfelijke eigenschappen met zich mee te dragen. De buitenkant lijkt in orde maar het genetische pakketje kan dan veel ellende en uiteindelijk kosten met zich meebrengen.
Wij hebben met zorg onze 1e hond uitgezocht. Afstamming en DNA profiel van de ouders zijn heel belangrijk. Daarna is zij volledig medisch nagekeken. Dit houdt in dat we de hond laten controleren op rugproblemen, Mdr-1 , DM, HD en ED en gebitscontroles. Sommige honden (Volcan en Feye) hebben ook een Embark test.
Volcan is daarnaast ook nog getest op dwerggroei.
Nieuwe testen in 2024 volgen o,a. CH
Dan zijn er nog de verplichte keuringen, shows en fokgeschiktheidscertificaten. Ook de opleiding hierna toe kost geld. Er mag uiteindelijk gedekt worden door een goedgekeurde dekreu. Bij de teef moet het juiste moment hiervoor bepaald worden. Hiervoor wordt bloed afgenomen en het progesteron gehalte gemeten. Bij een geslaagde dekking volgt er een echo. Extra voeding voor de drachtige teef en straks natuurlijk voor de pups. De pups worden gecontroleerd, krijgen hun DNA controle en hun stamboom.
Ook volgt er een enting en worden ze ontwormd.
Prijs voor onze pup is 1400,-
Ik voeg hieronder nog een link toe, Ik krijg vaak de vraag waarom een rashond zo duur. Het artikel komt uit oktober 2015. De prijzen van sommige optie zijn inmiddels verdubbeld. In het artikel legt een fokker uit hoe dit nu zit en waar de kosten worden gemaakt.
Waarom is een rashond zo duur? – Shibalog
Resultaat : een gezonde witte herder met een karakter dat bij de hond past. Een investering voor het leven.
Fokken met liefde voor het ras.
Genetisch gezond met een passend fenotypisch uiterlijk en aandacht voor karakter.